Monumental litteratur

Den sibiriske kulde bevæger sig mod København. Fuck & Shit! Hvis du er kuldskær, skal du dog ikke fortvivle. Staunig eller Kaos anbefaler her to litterære mastodontværker, der kan holde kulden fra døren. Skru op for radiatoren, bryg en kande stærk kaffe og dyk ned i en af nedenstående episke fortællinger. Vi garanterer en gribende læseoplevelse, der vil ryste dig i din grundvold. !!.

1Q84 af Haruki Murakami. (3 bind – 925 sider)
6 ud af 6 i Politikken:
“Murakami lodder mentale dybder med originale symboler på en måde, som næsten kun kan sammenlignes med en film af David Lynch. At fortællekunst er forfatterens evne til at afmontere læserens mistro, er Haruki Murakami et sjældent bevidst eksempel på.”&


Min Kamp af Karl Ove Knausgård (6 bind – 3.860 sider)
6 ud af 6 i Politikken
“Dette er både en dialogisk og en dialektisk roman, med Proust og plastikposer, engangsbleer og fadermord, hårgelé og Hitler, børnehave og kulturkritik, steder og tanker, kassedamer og Kain og Abel, med andre ord det konkretes og det abstraktes integration i en litterær organisme – eller et bygningsværk, om man vil – overlegent komponeret og snedigt kamufleret som en skandinavisk mands selvbiografi.
Jeg tror, den unge (og midaldrende) Knausgårds lidelser vil blive lige så litterært og mentalt betydningsfulde for mennesker i 2010’erne som den unge Werthers ditto blev det i 1770’erne.”

Ps. Du må love, at du ikke går helt i hi. Byen sker stadig.

Reklamer
med emneordet , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: