Tomace – Titans & Olympians

Disclaimer: Denne post er lang, men muligvis spændende.

Stauning eller Kaos har været på visit hos kunst-fotografen Tomace for at tale om hans igangværende projekt, Titans & Olympians.
Det var en spændende samtale, der gav indtryk af en tænksom og ikke mindst ambitiøs kunstner. Vi er derfor sygt spændte på at opleve det endelige projekt, når det engang er færdigt. Man behøver dog ikke vente helt til den færdige udstilling for at stifte bekendtskab med Titans & Olympians. Tomace har nemlig valgt at åbne op for arbejdsprocessen ved løbende at offentliggøre en række videoer, der hver især giver en smagsprøve på projektet.

Titans & Olympians
Under samtalen fortæller Tomace om, at han hele sit liv har været fascineret af de gamle græske guder og myter – ikke mindst fordi, de fortæller nogle sindsoprivende historier. Eksempelvis historien om Athene, der bliver til ved at Zeus spiser sin egen sæd og herefter føder Athene (i fuld krigsuniform) gennem panden på sig selv.

Titans & Olympians er dog ikke et historisk projekt, hvor de gamle myter skal genfortælles 1:1. Tomace vil derimod placere guderne og ikke mindst de værdier de repræsentere i nutiden. Hvad vil eksempelvis Dionysos tænke om den måde vi fester på i dag? Eller hvordan vil Afrodite forholde sig til vores kærlighedsliv?

”Der er nogle værdier der er grundlæggende – fx i forhold til at føre krig og slå ihjel. Den måde krig forgår, er vidt forskellig. Dengang brugte man svær og i dag kan man bruge en atombombe. Verden har altså forandret sig fuldstændig, men værdierne handler om det samme. Jeg vil gerne undersøge hvordan de gamle guder vil forholde sig til verden i dag. Man kan sige at de gamle guder på en måde stadig er i blandt os, men deres kvalifikationer er ikke længere efterspurgte.”

Dionysos – festens gud
I en anden af de nu offentliggjorte videoer portrætteres Dionysos – festens gud – i selskab med hans mænader i form af mannequindukker. Hovedpersonen Dionysos bliver løbende bliver mere og mere frustreret over nutidige stjerner som Michael Jackson og Marilyn Monroe, der gennem selvmedicinering selv bliver ofre for festen. Dette behager ikke Dionysos, der synes at nutiden har taget livet af gildet.

Titans & Olympians-projektet er stadig under udarbejdelse og Tomace er ikke selv klar over, hvordan det lander. Et ønske er dog at det endelig resultat vil blive udstillet i Glyptoteket. Dette håber vi klart på flasker sig for ham, da det virker som en perfekt ramme til dette storladne projekt.

Tomace anbefaler
Som et sidespring spurgte vi selvfølgelig også ind til, hvad Tomace selv synes om København og byens kulturliv.

Først og fremmest holder Tomace af at opleve København visuelt, da han konstant spejder efter nye locations til sine fotos. Et favoritsted er Marcel de Sades lejlighed, som han her har fotograferet til ’What a Beautiful Waste of Talent’.

I den kommende tid glæder Tomace sig til at tage en tur på Arken, som han holder meget af. Her kan Stauning eller Kaos blot stemme i, og tilføje at du kan se frem til den kommende udstilling ”Treffpunkt: Berlin”, som vi selvfølgelig snart vil omtale nærmere.

Tomace glæder sig derudover til to koncerter som begge kan opleves i Forum. Nemlig Drake d. 13. april og Skrillex d. 5. maj. Og sidst men ikke mindst ser Tomace frem til Distortion, som hver år er en personlig favorit.

Stauning eller Kaos siger tak for snakken, og glæder sig til at følge udviklingen i ’Titans & Olypians’-projektet.

med emneordet ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: