Gud taler ud – Husets Teater

En af Stauning eller Kaos’ yndlingsromaner er den formidable  ’Gud taler ud’ – og fra i morgen bliver Jens Blendstrups ekstremt sjove og samtidig utroligt barske roman opsat på husets teater. Romanen er et vandvittigt portræt af Blendstrups egen far, kaldet Gud – og her får i et hysterisk morsomt citat, hvor Gud er taget til København for at indfri sønnens studiegæld:

”Sønnen henter ham på Hovedbanegården. Gud ser kostelig ud. I cottoncoat med filthat. Og det her overskæg som Gud kan gro på en time. Vi må af sted, min søn, siger Gud uden sentimentalitet. Har du et fartøj med? Min cykel, siger sønnen. Jeg sidder ikke bag på nogen cykel i denne mundering, siger Gud og prajer en taxi. Til lånehajskontoret, siger Gud. Hva? siger taxichaufføren. Til farisæerne og jøderne, siger Gud. Det ved jeg ikke lige hvor er henne. Hvor vil du hen, far, siger sønnen nervøst. Til S.U.-kontoret, vrænger Gud. Kan du da ikke tænke, dreng. Hvad skal vi der? Fjerne et åg fra dine skuldre. Sønnen nikker. En papirtynd dame på 40 kommer ind. Hvad drejer det sig om? Om skyld og straf, siger Gud. Værsågod 75.000 i nytrykte hundredkronesedler. Damen ser fra Gud til Guds søn som om det er fuldkommen uden for gældende regler. Og det er det måske også. Bagefter står de lidt på gaden. En god følelse ikke søn? Hvor meget var det du fik for dit speciale? 6. Det er en udmærket karakter, siger Gud. Man skal heller ikke lefle. Jeg er stolt af dig, min dreng”

Hvis du ikke allerede har læst bogen er det simpelthen et must. Derudover er vi skide spændte på hvordan historien forløses på de skrå brædder. Håber det bliver ligeså vellykket som romanen!

 

med emneordet , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: