Kunstparade på Roskilde Festival

Et af kunstprojekterne på årets festival består i en kunstparade, og Stauning eller Kaos har sat kunstnerduoen, Bank og Rau, i stævne for at høre mere om den. Projektet er rigtigt svedigt – og vi glæder helt vildt til at opleve denne visuelle eksplosion ude i den golde støvsky, som campingarealerne hurtigt transformeres til.

– Øh, en kunstparade? Hvad er det?

KUNSTPARADE er en performance, en udstilling, en fejring og en demonstration;- en form for visuel eksplosion i det offentlige rum!

KUNSTPARADE har paradens form: En prosession gennem gaderne hvor ”budskabet” med bulder og brag- eller i ydmyghed og stilhed- bringes ud til folket. Det handler om forstørrelse, forenkling, form, skønhed, fortælling, hysteri, poesi, absurditet- hvad som helst!

– Hvordan kan man som publikum deltage i denne kunstparade?

Du kan være glad tilskuer, opleve en mobil høstak, en håndstrikket karavane, kunstsamuraier og et drama mellem en kinesisk drage og et containerskib. Og så kan du lave dit eget kunstværk,- råbe det, køre, skubbe bære trille det med på ruten og være en del af paraden! Det håber vi meget på at folk har lyst til…..

– Hvorfor er det sejt med en kunstparade på Roskilde Festival?

Paradeformen handler bla. om, for en kort bemærkning  at “vende verden på hovedet”, at fravige samfundets normale krav og regler for en dag, og tage en anderledes rolle på sig. Det passer godt til Roskilde Festivalen, hvor folk netop fortaber sig i øl og musik og mudder og hvor den til dagligt nok så stramme finansmand knalder ud i et lyserødt kaninkostume fra tirsdag til søndag. Der er lagt i kakkelovnen til det rene anarki.. Folk er indstillet på leg, har ingen berøringsangst, og tænk hvis man kunne vække bare en lille spirende interesse for samtidskunst i nogle af dem.

Ja, lad os da håbe at interessen for samtidskunst spirer frem ude på festivalen. Paraden starter ud ved indgang øst , kl 13, tirsdag den 3. juli, og bevæger sig herefter gennem campingområderne Ses!

 

Reklamer
med emneordet , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: