Kulinariske oplevelser på Roskilde Festival

Hvis du er glad for rigtig god mad, er der også mulighed for at blive mæt på Roskilde Festival. Særligt området omkring Gloria byder masser af arrangementer, der gerne skulle stimulere dine smagsløg. Der bydes bl.a. på madevents, madinstallationer og workshops, som giver dig mulighed for både at smage og opleve mad på helt nye måder.
Programmet ser såedes ud:

More Than Eating

Tid og sted: Gloria, torsdag d. 5. juli – søndag 8. juli

I området ved Gloria-scenen kan du opleve…

  • Discountvinsmagning torsdag aften, hvor Roskildes supermarkeders pap og Bag in Box vine tages under kærlig behandling. Hvilken hvidvin kan rent faktisk drikkes ved 27 grader C?

Torsdag kl. 19-21.00 ved Dommertårnet. Pris 20 kr.

  • Gastroleg – et sanselaboratorium hvor deltagernes sanser pirres, udfordres og overraskes vil løbe af stabelen alle festivalens dage. Vidste du f.eks. at smagssansen sidder i næsen.

    Torsdag kl. 17-19.00 og fredag kl. 16-18.00 ved Dommertårnet.
    Arrangementerne er gratis.

  • Showcooking kokkene fra NaCL laver showcooking – middage hvor gæsterne  kan få et indblik i de processer, der ligger bag tilblivelsen af retterne. På festivalen inviterer de til to gange showcooking, hvor deltagerne inviteres med ind i madlavningens univers. Bespisningerne vil foregå fredag ved middagstid.

    1. spisning fredag kl. 12-14.00 i Stalden. Pris 180 kr.
    2. spisning fredag kl. 14-16.00 i Stalden. Pris 180 kr.

  • Pop-up restaurant. Holdet fra Nose2Tail i Kødbyen rykker deres madbodega til Roskilde og inviterer til pop-up bespisning hvor svinet er i centrum.  Du kan både se grisen blive parteret ‘live’ og nyde den dagen efter, hvor den indgår i aftenens menu.

    Fredag kl. 14-16.00 parteres grisen ved Dommertårnet (gratis).
    Lørdag kl. 17-19.00 er der middag i Stalden. Pris 100 kr.

  • Live rabarber-presseri. Den socialøkonomiske virksomhed Bornholms Mosteri, der beskæftiger fysisk og psykisk handicappede vil komme og presse most live på festivalen alle festivalens dage. Bornholms Mosteri er desuden taget ind som luksusleverandør af saft og most på årets festival.

    Fredag kl. 11-14.00, lørdag kl. 14-17.00 og Søndag kl. 16-19.00 ved Dommertårnet. Arrangementerne er gratis.

  • GRØD workshop – en af tidens varmeste morgenmads-trends flytter til Roskilde, når ejeren af GRØD på Jægersborggade inviterer til grød workshop lørdag formiddag. Her får festivaldeltagerne mulighed for at lave sin egen grød fra bunden af.

    Lørdag kl. 11-14.00 ved Dommertårnet. Pris 20 kr.

  • Pop-up restaurantfænomenet Rødder rykker på Roskilde, hvor de åbner en pop-up frokostrestaurant, og vil byde på en omgang fællesspisning lørdag formiddag. Temaet for fællesspisningen bliver ”local lunch” og baseres på råvarer fra lokale producenter.

    Lørdag kl. 12-14.00 i Stalden. Pris 100 kr.

  • Silver.Spoon/graffEats. Inden for musik har det at lave cover-sange af hits og klassikere altid været normal praksis. Det er dog ikke en tendens, der vundet samme indpas i den kulinariske verden. Indtil nu: Silverspoon tager teten op på Roskilde Festival og laver en 3 retters menu med inspiration af nogle af de helt store kokke (Thomas Keller, David Chang, Grant Achatz). Kokkene i køkkenet og gæstekokken Fabian Moraga fra Stockholm vil kreere deres version af en af disses signaturretter og servere dem med et glas vin, en cocktail, en øl eller anden væske, der passer til retten.

    Søndag kl. 12-14.00 i Stalden. Pris 150 kr.

  • Sønderjysk kagebord. Søndag eftermiddag skal der hygges med ægte sønderjysk kagebord, hvor menuen vil stå på alskens skønne kager til at kurere tømmermændene inden hverdagen truer igen.  Bl.a. vil Mads og Mark fra Konditorlandsholdet komme med deres flotte, lækre og orange design af en Roskilde Festivalskage.

    Søndag kl. 16-18.00 i Stalden. Pris 50 kr.

Køb billet til mad-events ved dommertårnet i Gloria:

  • torsdag 17-19
  • fredag 11-19
  • lørdag 11-19
  • søndag 12-16

Hvis du vil booke billetter til pop-up restauranterne (Rødder, Nose2tail og NaCL) i forvejen, kan du sende en mail til morethaneating@roskilde-festival.dk. Billetterne er først reserveret, når du modtager en bekræftelsesmail. Billetter skal afhentes i Gloria Zone ved dommertårnet torsdag kl. 17-21 – herefter vil reservationen bortfalde.

med emneordet ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: